Το e-Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας, είναι μια καινοτομία για τον τόπο μας, την Κορινθία, και αποσκοπεί στην δημιουργία μιας νέας διαδραστικής διαδικτυακής πύλης στην οποία οι χρήστες, δηλαδή όλοι εσείς (Πολιτιστικοί Φορείς, ειδικοί του χώρου, λάτρεις-ερασιτέχνες της Λαογραφίας κ.α.) μπορείτε να αναρτήσετε αρχειακό υλικό σε ψηφιακή μορφή. Στόχος του e-Sisifos είναι ο εμπλουτισμός του Αρχειακού Υλικού από χρήστες, με σκοπό την ανάδειξη της λαογραφίας και του πολιτισμού της Κορινθίας.

Το e-Sisifos σας παρέχει την προστασία ως προς τα πνευματικά δικαιώματα του υλικού σας. Έτσι, σε κάθε φωτογραφία ή βίντεο, που ανεβάζετε προστίθεται αυτόματα, στο κεντρικό σημείο, λογότυπο του ονόματός σας (το οποίο έχετε προσθέσει κατά την εγγραφή σας στο e- Sisifos).

Τι υλικό μπορείτε να ανεβάσετε;

Μπορείτε να ανεβάσετε στο e-Sisifos οποιοδήποτε υλικό σχετίζεται με τη λαογραφία και την ιστορία της Κορινθίας. Υλικό που βρίσκεται μέσα στο σπίτι σας: Βιβλία, αντικείμενα, βίντεο ακόμα και αφηγήσεις αγαπημένων σας ανθρώπων.

Παραδοσιακές φορεσιές, βίντεο με δημοτικά τραγούδια και χορούς του τόπου σας, παλιές εφημερίδες, έγγραφα, επιστολές, παλιά ημερολόγια και λευκώματα. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να καταγράψετε και να ανεβάσετε μύθους και θρύλους του τόπου σας, μαρτυρίες και αφηγήσεις του παππού ή της γιαγιά σας.

Καταγράψτε γλωσσικούς ιδιωματισμούς της περιοχή σας, για να μη χαθούν στο πέρασμα του χρόνου καθώς και αινίγματα, παροιμίες, παλιά επαγγέλματα, που πλέον έχουν εκλείψει. Διασώστε και γράψτε για τα ήθη και τα έθιμα του τόπου σας, την καθημερινότητα των ανθρώπων, τη λαϊκή τέχνη (υφαντά, παλιά εργαλεία, σκεύη που πλέον δεν χρησιμοποιούνται κ.α.).

Για εσάς, που αγαπάτε την αρχαία ιστορία της Κορινθίας: Γράψτε για τα αρχαία μνημεία της Κορινθίας, τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής σας. Αναδείξτε την αρχαία και όχι μόνο τοπική ιστορία του τόπου σας, τα ιστορικά κτήρια καθώς και τα θρησκευτικά μνημεία.

Το e-Sisifos είναι ανεξάντλητη πηγή καταγραφής στοιχείων της Κορινθίας και σας δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσετε ό,τι υλικό επιθυμείτε, με σκοπό την ανάδειξη του τόπου σας.

Πνευματικά Δικαιώματα

Το e-Sisifos σας παρέχει την προστασία ως προς τα πνευματικά δικαιώματα του υλικού σας. Σε κάθε φωτογραφία ή βίντεο, που ανεβάζετε προστίθεται αυτόματα, στο κεντρικό σημείο, λογότυπο του ονόματός σας (το οποίο έχετε προσθέσει κατά την εγγραφή σας στο e- Sisifos). Επιπλέον με αυτό, μπορείτε να προσθέτετε το όνομά σας κατά την διαδικασία καταγραφής ενός άρθρου στις “Ιδιότητες” στο πλαίσιο “Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων”.

Οι οδηγίες εγγραφής στο e-Sisifos είναι απλές και ακολουθούν στο παρακάτω βίντεο:

Δημιουργούμε, καταγράφουμε, εμπλουτίζουμε το e-Sisifos.

Κατάγραψε, βιντεοσκόπησε, ηχογράφησε και ανέβασέ τα στο e-Sisifos.

Γίνε εσύ ο πρωταγωνιστής.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι sygxrhmatodothsh-e-sisifos-1024x369-1024x369.png