Περιγραφή
Η κάδη είναι ένα αντικείμενο τσιμεντένιας κατασκευής συνήθως ύψους 1 μέτρου και διαμέτρου 0,50 cm. Χρησιμοποιούνταν από τους αμπελοκαλλιεργητές σε δύο κομβικά σταδία της παραγωγής. Το ράντισμα και το μούλιασμα του σταφυλιού. Στο ράντισμα ο γεωργός τοποθετούσε τα φάρμακα στην κάδη (π.χ χαλκό) και με την βοήθεια μίας αντλίας και ενός λάστιχου πραγματοποιούσε την εργασία στο αμπέλι. Στο τελικό στάδιο παραγωγής της σταφίδας η κάδη ήταν απαραίτητη. Καθώς ο καλλιεργητής με την βοήθεια ενός σιδερένιου κοφινού που περιβάλλονταν από τρύπες και αφού πρώτα είχε γεμίσει την κάδη με ποτάσα βούταγε μέσα τα σταφύλια σε αυτήν. Έπειτα άπλωνε την σταφίδα στα αλώνια για 72 ώρες ώστε να την ξεράνει και να παράγει το τελικό προϊόν. Η κάδη αποτέλεσες αναπόσπαστο εργαλείο κάθε αγροτικής οικογένειας της Κορίνθου.










Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.