Date

Μαΐ 20 - 22 2022
Expired!

Time

All Day

ΙΒΥΚΟΣ Σύνδεσμος Λουτρακιωτών-Περαχωριτών: Τριήμερο εργαστήρι «Εθνογραφικό Εργαστήρι: Λαϊκός Πολιτισμός, Πολιτιστική Διαχείριση και Τουριστικό Αποτύπωμα» στις 20,21,22/5

Το τριήμερο εργαστήρι περιλαμβάνει:
📌Εισηγήσεις θεωρητικών και μεθοδολογικών ζητημάτων των σύγχρονων λαογραφικών και ανθρωπολογικών επιστημών, με την συμμετοχή καταξιωμένων ακαδημαϊκών και ερευνητών.
📌Άσκηση στην επιτόπια εθνογραφική έρευνα με την πραγματοποίηση συνεντεύξεων και λαογραφικών καταγραφών στο Λουτράκι και στην Περαχώρα.
📌Επισκέψεις σε τοπικές λαογραφικές συλλογές και κριτική αποτίμηση του περιεχομένου τους με την συμμετοχή και την επίβλεψη μουσειολόγων.
📌Παρουσίαση σύγχρονων πρότζεκτ πολιτιστικής διαχείρισης και τουριστικής ανάδειξης στοιχείων του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού από πολιτιστικούς διαχειριστές.
📌Προβολή και σχολιασμό εθνογραφικών ντοκιμαντέρ με την συμμετοχή των συντελεστών τους.
📌Εργαστήρι οπτικής ανθρωπολογίας για την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στις νέες τεχνολογίες και στα κύρια εργαλεία οπτικής αποτύπωσης και ψηφιακής ανάδειξης πτυχών του λαϊκού πολιτισμού.
📌Βιωματικά σεμινάρια μύησης των συμμετεχόντων στην τοπική μουσικοχορευτική παράδοση, με την συμμετοχή ντόπιων και την πραγματοποίηση γλεντιού με ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα.
Επιστημονικός υπεύθυνος: Θάνος Κώτσης
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να παρακολουθείτε τις αναρτήσεις της σελίδας του εργαστηρίου (ακολουθεί) που θα εμπλουτίζεται καθημερινά, καθώς και να επικοινωνείτε με τον φορέα διοργάνωσης και με τον επιστημονικό υπεύθυνο της δράσης στα παρακάτω mail, αλλά και στα αντίστοιχα profiles στα social media.
Πληροφορίες εγγραφών στο πρώτο σχόλιο.
Σελίδα εργαστηρίου: https://bit.ly/3tWs3nX
Εγγραφές: ivykos.gr.1984@gmail.com
Mail: ivykos.gr.1984@gmail.com , thanoskotsis@hotmail.com
Font Resize
Contrast